Nyt olen melkein virallisesti UK:n kansalainen! Kävelin tänään meinaan hieman tavallista pidemmälle kun kävin LloydsTBS:n pankissa ja mulla on nyt englantilainen pankkitili. Ihan vain kulujen välttämiseksi, kun pitää eurojen ja puntien kanssa säätää. On aika kallista maksaa kortilla, kun pitää maksaa sekä kortin käyttömaksu että muunto euroista puntiin. Myös pelkkä rahan nostaminen Suomi-tililtä maksaa hunajaa.

Menee kyllä hermot noiden pikkurahojen kanssa, ja mähän en ole koskaan niistä jaksanut eurojen kanssa välittää/valittaa, menevät siinä missä muutkin. Mutta kun briteissä niitä on varmaan kymmenen erilaista ja numerot niin pienellä että menee ehkä munkilla oikeat rahat tiskiin! Jos kassa kysyy onko pientä, sanon suosiolla ei. En halua kasvattaa taakseni kymmenen metrin jonoa, enkä sitten taas viitsi koko kolikkopussia tyhjentää kassan laskettavaksi. Nyt ongelmana on tietysti se että loppuu kolikkopussista tila eikä ne niin arvottomia ole että heittäisin vain menemään. Pakko varmaan opetella tunnistamaan rahat. Olen saanut myös jostain riesakseni Kenia shillinkejä! Pitää olla vastedes tarkkana mitä kassa antaa takaisin, kun en ole nyt aivan varma ovatko kyseiset pennoset relevanttia rahaa täällä päin maailmaa. Täytyy tutkia asiaa!

106-normal.jpg

Eli vasemmalta oikealle:

5 shillinkiä, 10 shillinkiä, 1 pence, 2 penceä, 5 penceä, 10 penceä, 20 penceä, 50 penceä ja punta. Sitten on vielä ainakin kahden punnan kolikoita mutta niitä ei nyt sattunut olemaan itsellä.

Tämä ei ole mikään muotiblogi muttaa....

Pankista lähtiessäni eksyin sitten Primarkkiin kun piti jotain keittiöpyyhkeitä ynnä muuta lähteä hakemaan. Olisin toki voinut mennä johonkin muuhuin liikkeeseen, kuin edulliseen vaatekauppaan jossa nyt sattui olemaan muutama viltti näyteikkunassa, mutta tyttömäinen tyttö sisälläni vaati että tonne mennään!

067-normal.jpg

072-normal.jpg

073-normal.jpg

Oikeasti. Neonsiilisukat ja kettu- ja robottisukat ovat aivan must jos sellaisia löytyy! Olen maailman pihein sukkaostaja mutta nyt en edes katsonut hintaa, koska oikeasti. Siilejä, kettuja ja robotteja! Hinnasta ei edes keskustella.

085-normal.jpg

Vaalenapunainen flanellipyjama jossa on siilejä(!) ja jossa lukee 'love hurts'. Äitikin tietää että vihaan vaaleanpunaista mutta tarvitsin ehdottomasti flanellipyjaman, enkä voinut vastustaa siilejä. Koiratohvelit lähti myös mukaan, koska en halua kuluttaa villasukkiani näillä ellottavilla kokolattiamatoilla. (HUOM! Kuva ei ole otettu vessassa. Mun huoneessa nyt vain sattuu olemaan lavuaari.)

114-normal.jpg

Maailman ihanin villapaita lähti myös, koska täällä on aivan saatanan kylmä kiitos yksikerroksisten ikkunoiden ja kämäsen lämmityksen. Täällä muuten myydään aivan pirusti villapaitoja. On pörröpaitaa, raitapaitaa, pooloneuletta, poropaitaa, kissapaitaa ja lumiokkapaitaa jonka porkkananokka on kolmiulotteinen! Primarkin puoli ensimmäistä kerrosta (kerroksia on kolme) oli valehtelematta täynnä pelkkiä neuleita ja villapaitoja. (En ole koskaan oppinut niiden eroa. Niin supertyttö en ole.) Mutta kyllä niitä tarvitaankin kun eivät britit osaa rakentaa lämpimiä taloja!

Toteutin päivän reissulla myös pari unelmaa. Eli hankin, tittididii, kuumavesipullon! Ei pitäisi olla talvella kylmä kun tämän laitan vällyjen väliin, ja löytyy vilttiä, villasukkaa ja flanellipyjamaa saatana! Harkitsin myös jääkarhun muotoista kuumavesipulloa mutta ehkä se olisi ollut liikaa... En tiedä mikä muhun on mennyt täällä UK:ssa kun himoitsen kaikkea kummaa. En voi edes syyttää hanavettä kun en sitä juo.

115-normal.jpg

Unelma numero 2:

053-normal.jpg

Noutonuudelien syöminen pahvirasiasta. Joku niin elokuvallinen hetki mun päässäni vaikken yhtä elegantisti osannut lopulta syödä. Puikot hankin tietenkin kuvaa varten, mutta maailman kärsimättömimpänä ihmisenä yllätin itseni ja söin koko annoksen niillä. Tyyli oli ehkä vapaa mutta vain vähän ruokaa meni lattialle ja syliin!

Että tämmöistä tänään. Joitain kodin tarvikkeita vielä puuttuu, mutta on niin tuskallista kantaa painavaa tavaraa jostain Morrisonsilta asti ettei joka päivä jaksa lähteä sille reissulle. Nyt on aika yrittää näyttää ihmiseltä ja ehkä sosialisoitua. Heissulivei.

Ps. Löysin eräästä luontaistuotekaupasta tämmöisen! Huisia. Ja jopa joissain shampoissa yms on myös suomenkieliset käyttöohjeet.

078-normal.jpg